\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
jioí prokeš  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////architekt
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
// cv ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
\\ vize \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
// kontakt //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
\\ portfolio \\ _architektura\\ _design\\ _grafika\\ _kresby\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
DUM NA KOPCI DUM NA KOPCI DUM NA KOPCI DUM NA KOPCI DUM NA KOPCI DUM NA KOPCI DUM NA KOPCI DUM NA KOPCI DUM NA KOPCI DUM NA KOPCI DUM NA KOPCI DUM NA KOPCI

DŮM NA KOPCI

Hlavním záměrem při koncepci rodinného domu bylo vytvoření prostorného a vzdušného domova. Klient při návrhu kladl velký důraz na maximální propojení interiéru s exteriérem. Sklonitá parcela, na které je dům osazen, nabízí výjimečné výhledy do údolí Oderských vrchů. Návrh domů na terénní konfiguraci reaguje a maximalizuje její potenciál. Hlavní hmota domu je posazena na z části podzemním podlaží. Tato koncepce, vyzdvižení obytných místností nad úroveň příjezdové komunikace, nejen zajišťuje soukromí v domě, ale i umožňuje lepší výhled do krajiny. Z oken dětských pokojů a hlavní obytné místnosti je nerušený výhled. Na obývací pokoj navazuje velká terasa, která rámuje pomyslný obraz krajiny. Díky nazdvižení je za domem vytvořena rovina, sloužící jako prostor pro venkovní pobyt. Tento prostor je hmotou domu odkloněn od okolní zástavby i veřejné komunikace. Dům je řešen jako dřevostavba (obytné místnosti) osazená na platformně z monolitického betonu (vstup, garáž, zázemí a wellness). Dvojice nadzemních hmot je pohledově řešena ve vzájemném protikladu. Část domu s dětskými pokoji je obložena dřevem v přírodním odstínu. Okna jsou v této části lemovaná bílou omítkou. Společenská část s hlavní ložnicí je provedena v bílé omítce s dřevěným obkladem hlavní obytné terasy a dřevěnými lamelami okenních otvorů.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\